Nu suntem educați să schimbăm ceva

Nu suntem educați să schimbăm ceva. Ideea asta a inflorit o dată cu chestionarul cu cinci întrebări pe care mi le-ați adresat miercuri pe coridor la universitate în jurul orei treisprezece. Nu îmi aduc aminte numele fetelor care mi-au pus întrebările pentru că nu mi le-aduc…M-am tot gândit la tema asta de atunci…
Am zis că nu am nimic de pierdut să v-o împărtășesc și vouă… Nu am un blog, ar fi fost mai ușor să atașez un link și gata, dar am ales acest mail pentru că știu că cineva îl vede. Să trecem la subiect. Mi-ar plăcea foarte tare să am un discurs despre chestia asta, dar nu îl am. Totuși o să încerc să spun câteva lucruri despre chestia asta, mai ales că atunci când am cautat pe google expresia: “nu suntem educați să schimbăm ceva” am fost plăcut surprins să observ că nu a mai spus-o nimeni.Ce noroc, nu? Sau poate nu știu eu…
Okay, gata cu vorbăria, înainte să închideți mailul și să vă plictisiți. Trebuie să schimbăm ceva, știu sigur asta, trebuie schimbat cam totul. De la aerul pe care îl respirăm în fiecare zi și până la gândurile cu care plecăm în fiecare dimineață lipsiți de speranță… Dar speranță există, fiecare dintre noi avem ceva care bate exact ca un ceas în fiecare secundă. V-ați prins, e vorba despre inima noastră, sufletul e cel mai prețios dar pe care îl putem avea. 
Dar ce trebuie schimbat ca sufletul nostru să fie mai călduros? Să avem mai multă speranță și să nu ne mai plângem de dimineața până seara?
Să spunem că schimbăm mentalitatea, dar este asta de ajuns? N-ar trebui să fim educați să facem schimbarea?
De la asta a plecat și ideea mea. Să educăm generațiile ce vin să facă schimbări… Să îi punem în situații de a face schimbări și să își dea seama ce pot realiza și ce nu cu o mică schimbare. Problema e că nu avem curajul să facem schimbări, de niciun fel și trebuie să găsim motivația. Ei bine, aveți mai multă experiență în discursuri și mă puteți ajuta, eu am făcut deja schimbarea. E una mică, dar am reușit să spun ceva prin acest mail și asta reprezintă o schimbare pentru mine și vreau să fac schimbări în continuare și să mă educ cât mai bine.Încearcă și tu !

Mihai Robu – facultatea de Mate-Info Universitate

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *